Masaže – Klasična sprostitvena masaža, terapevtska masaža, Indijska masaža glave

Masaže – Klasična sprostitvena masaža, terapevtska masaža, Indijska masaža glave

MASAŽE

Image

Klasična sprostivena masaža

Klasiča oziroma sprostitvena masaža hrbta ali telesa zajema tehnike glajenja, drgnenja, gnetenja in udarjanja na posameznih mišicah hrbta ali celega telesa. Z masažo vplivamo na mišično napetost, odpravljamo zakrčenost, vračamo gibljivost in elastičnost.
Blagodejni učinki masaže
Image

HOT STONE - masaža z vročimi vulkanskimi kamni

Pri masaži s toplimi kamni se uporablja bazaltne kamne. To so kamni vulkanskega izvora, ki so črne ali temno rjave barve in imajo kristalno strukturo. Bazaltni imajo veliko gostoto in zato visoko sposobnost zadrževanja toplote, ki jo med masažo počasi oddajajo. Globoko umiritev. Antistresno delovanje – blaži posledice stresa. Topel kamen poveča učinek masaže. Lajša težave z napetimi in otrdelimi mišicami. Izboljša krvni obtok. Limfna drenaža. Ublaži revmatske težave. Ugoden vpliv na hormonski sistem – sproščanje endorfinov. Lajša bolečine v hrbtu. Izboljšana gibljivost sklepov. Omili napetost, glavobole, nespečnost, depresijo. Ogreje mrzle dlani in stopala.
Blagodejni učinki masaže
Image

TERAPEVTSKA MASAŽA

Terapevtska masaža hrbta je namenjena vsem, ki trpite za bolečinami v križu, vratu, med lopaticama, v ramenih. Z globokimi prijemi se sprostijo preobremenjene mišice ter zlepljeno tkivo. V celoten predel ob hrbtenici priteče sveža kri s hranili, obenem pa se odplavi toksine iz zastojnih področij. V večini primerov se doseže občutno izboljšanje že po prvem obisku, v nekaterih primerih lahko bolečino že prvič v celoti odpravimo, težji primeri pa zahtevajo več obiskov.
Več o terapevtski masaži
Image

INDIJSKA MASAŽA GLAVE

Indijska masaža glave je starodavna ajurvedska masaža, kjer z učinkovito tehniko pritiskov na akupresurne točke zmanjšamo napetosti v vratu, glavi in zgornjem delu hrbtenice. Učinkovito odpravljanje : - glavobolov, - migren - napetosti v vratu, glavi, očeh in obrazu - vznemirjenosti - telesne napetosti - tesnobe - nespečnosti - utrujenosti Z indijsko masažo glave dosežemo globoko sprostitev in razbremenitev stresa.
Več o indijski masaži glave
Image

MASAŽA ZA NOSEČNICE

V času nosečnosti se v telesu zgodijo telesne, hormonske, čustvene in energijske spremembe, ki spremenijo notranje ravnovesje. Zaradi raznih nosečniških težav, telesno omejenega gibanja ter pomanjkanja energije se bodoče mamice težje spopadejo s stresnimi situacijami in notranjimi napetosti. V času nosečnosti se zato nosečnicam priporoča njim prilagojeno masažo, tako lahko ublažimo marsikatero nosečniško težavo. Masaža za nosečnice se individualno prilagodi vsaki nosečnici posebej glede na mesec njene nosečnosti, njene potrebe, težave in želje.
Pozitivni učinki masaže